KLAN POLANIE
Witam
1) Prosiłbym admina forum o dodanie działu ,,Rada" dostępnego tylko dla członków rady.
2) Przepraszam, że podjąłem tę decyzję samodzielnie, ale ustaliłem termin do 24kwietnia, czyli tydzień na rejestrację na forum. Stwierdziłem iż z tych co nie znajdą czasu, by przez tydzień zarejestrować się na forum, nie będzie pożytku. Albo jesteśmy zgranym klanem, albo kupką przypadkowych ludzi.
Pozdrawiam
Ordek
Użytkownik
Ordku zastanawiam się, po co ci taki dział Rada, tylko dla określonej "kasty" w naszym klanie, skoro wszyscy klanowicze, mieli być równi? Poza tym kilkakrotnie miałem już dostęp do podobnych "rad" i zwykle to co było tam pisane nie było wcale takie strasznie tajne ani "nie dla oczu publicznych".
Użytkownik
Czemu wszyscy mają być równi? Demokracja w klanie to błąd i wydłużenie każdej decyzji w nieskończoność. Jeśli mamy sprawnie działać niech zarządzający będą równiejsi:P i po to dział rada. Tylko kto mówi, że ma być niedostępny dla szerszej publiki?
Rada 5-osobowa po to żeby podejmować sprawnie decyzje, nigdy nie będzie remisu;-). Zgadzam się z pzredmówcą, iż podejmowanie decyzji w sposób demokratyczny (czyt. przez wszystkich) spowoduje wydlużanie decyzji. Nigdy nie uda się tak, żeby wszystkim dogodzić. Caly klan wybiera radę, to w związku z tym musi zaufać jej dzialaniom.
owszem maja byc rowni ale nie w odejmowaniu decyzji od tego jest nasza rada klanu ... Ordku ale uwazam ze sam dzial rada jest bez sensu bo i tak kazdy bedzie mugl tam pisac edynie tylko tyle co bede mugl z moderatorami usunąć posta a to be sensu usuwac posty nagminnie
Wydaje mi się że czas który dano na rejestrację jest zbyt długi *termin do 24kwietnia, czyli tydzień na rejestrację na forum* trzeba było dać max 2 dni kto by się nie zalogował to i sprawa załatwiona by była ale to jest moje zdanie
Użytkownik
Właściwie o co ta dyskusja, czy stworzenie dodatkowego działu jest tak skomplikowane, czy może burzy Wam wizję estetyczną forum? Jednak przydałby się dział, gdzie moglibyśmy przegłosowywać różne decyzje, a to czy będą odzywać się ty inni, nie stanowi aż takiego problemu. Damy do zrozumienia, że to dział dla Rady i mogą się tam wypowiadać tylko w przypadku naprawdę świetnych pomysłów, żadnych 'okej'ów itp. Pewnie niektórzy to oleją, to się skasuje, będą spamować, to skasuje się ich. Proste.
Już wysłałem wiadomość. Do poniedziałku. Ale trzeba czekać na króla bo nie mogę wywalać członków, więc musi to zrobić król. dadzik, ty się zajmujesz rekrutacją? Dobrze by było zamknąć ją. Po co nam 200 członków, a z tego 10 aktywnych... Wole żeby było nas 20 a zgranych.
A i jeszcze jedno. Czy basta byłaby możliwość dania mi moderatora? Mam tyle wolnego czasu, że mógłbym tu ,sprzątać" i tak jak mówi Matwij. Zrób dział rada, może być ogólnodostępny, daj mi moda i będę tam 'sprzątał'. Usuwał posty, przenosił tematy itd ;]